Rum cookies

Ingredients:
200g.                                  chocolate
200g.                                  grind biscuits
200g.                                  grind walnuts
50ml.                                   rum
100ml.                                 water
200g.                                   sugar
2 tablespoons                       oil

          Into one pot pour the water and the sugar and stir it. Then, put the pot on the oven. Wait sugar to melt. After that, take the pot off the oven. Into the pot add the biscuits, the walnuts and the rum. Stir it till get compact mixture. Then, from the mixture make a little balls.
          On the other hand, melt the chocolate with two tablespoons of oil. After that, take the paper lined miniature muffin cups. With one tea spoon take from the chocolate and pour it into the cups. Then, put one ball. Next, with the tea spoon take from the chocolate and pour from above. Repeat this procedure with all of the balls. Decorate with decorative "dust".
 

Состојки:
200г.                                   чоколада за готвење
200г.                                    мелени бисквити
200г.                                    мелени ореви
  50мл.                                 рум
100мл.                                 вода
200г.                                    шеќер
    2лажици                         зејтин

         Во едно тенџере ставете ги шеќерот и водата и промешајте. Ставете го тенџерето на оган. Кога шеќерoт ќе се стопи тргнете го тенџерето од оган. Во него додадете ги бисквитите, оревите и румот. Промешајте.Од семсата направете мали топчиња.
          Во помало тенџере ставете ја чоколадата и зејтинот. Ставете го тенџерето на оган. Мешајте додека чоколадата се стопи. Потоа тргнете го тенџерето од огнот.  Земете неколку хартиени кошнички за колачи. Со лажица земете од чоколадата и ставете во едно кошниче. Потоа ставете едно топче и покријте со чоколада. Повторете ја постапката додека ги потрошите сите топчиња. Декоријате со "прашина".

No comments:

Post a Comment