Grandpa roll

500g.                          minced meat(mixed pork and veal)
200g.                          yellow cheese
200g.                          leaves smoked bacon
1                                 egg
1                                onion
2tablespoons              food supplement with vegetable
1tablespoon                ground red pepper
1kg.                            potatoes
            First part: Put the meat into one profound dish. Then, chop the onion and add it to the meat. Next, add the egg,  1tsp food supplement with vegetables and the salt. Knead the meat. Then, cut the yellow cheese on cubes and add it to the meat. Knead again. Leave the mixture a side for about 2 hours. After that, take one big piece of aluminium foil and put it on the working desk. Above it put leaves smoked bacon. Next, above the bacon add the meat. Knead the meat as a rind. Above the rind add leaves smoked bacon. Then, use the foil from below to form the roll. The roll should be wrap around with aluminium foil. Take one baking pan and add the roll in it. Put the pan into the oven. Bake 1 hour on 160C degrees. After that take the pan off the oven and remove the foil. Add a little bit oil above the roll. Next, take the pan back to the oven. Bake 15 minutes more. Take the pan off the oven and leave the roll to cool down. Then, cut it on circles. 

         Second part: Take the potatoes wash it and peel it. Then, cut it on small cubes. Put the potatoes into one pot and pour water. Also, add 1tsp food supplement with vegetables and salt. Next, put the pot on the oven. Cook the potatoes until become soft. After that, remove the pot of the oven and throw the water. Then, take one frying-pan, add oil and put  the pan on the oven. After the oil will be warmed up add the potatoes and the red pepper. Fry the potatoes for about 10 minutes. Stir from time to time. After that, remove the pan of the oven. Serve the potatoes(warm) with circles of the roll. 

Ролатот на дедо

500г.                                 мелено месо(мешано свинско и телешко)
200г.                                 кашкавал
200г.                                 листови чадена сланина
1                                       јајце
1главица                          кромид
2лажици                          зачин со зеленчук
1лажица                           мелен црвен пипер
1кг.                                   компири

          Прв дел: Ставете го месото во еден длабок сад. Потоа излупете го кромидот, иссечкајте го на ситни парчиња и додадете го во месото. Во месото додадете го јајцето, 1 лажица зачин и сол. Замесете го месото. Потоа исечете го кашкавалот на мали коцки и додадете го во месото. Повторно месете. Смесата ставете ја фрижидер да одстои околу 2 часа. Потоа исечете едно поголемо парче алуминиумска фолија и ставете го на работната маса. На фолијата ставете листови чадена сланина. Над сланината нанесете го месото. Расучете го месото во форма на кора. Одозгора ставете листови чадена сланина. Потоа, со помош на фолијата одоздола, направете ролат. Ролатот треба да биде целиот завиткан со фолија. Во продолжение земете една тава за печење и ставете го ролатот во истата. Тавата ставете ја во рерна. Печете 1 час на 160 степени целзиусови. Потоа извадете ја тавата од рерната и отстранете ја фолијата. Ставете малку масло за јадење над ролатот и вратете ја тавата во рерна. Печете уште 10-15 минути. Потоа извадете ја тавата од рерна. Оставете ролатот да се излади. Исечете го на кругови.

            Втор дел: Земете ги компирите, измијте ги и излупете ги. Потоа ставете ги во едно тенџере и налијте вода. Исто така, додадете 1 лажица зачин и сол. Ставете го тенџерето на оган. Гответе додека компирите омекнат. Потоа тргнете го тенџерето од оган и истурете ја водата. Следно земете една тава за пржење и во неа додадете масло за јадење. Ставете ја тавата на оган. Кога маслото ќе се загрее додадете ги компирите и црвениот пипер. Пржете околу десет минути.  Повремено промешувајте. Потоа тргнете ја тавата од оган. Топлите компири послужете ги заедно со круговите ролат.


1 comment:

  1. Good day!

    I strongly believe that translating your blog to different foreign languages would be a perfect strategic move to get the global market. Hence, I am introducing our revolutionary translation app called Globalize.

    I must say it's the easiest way to make your website multilingual. Avoid the hassle of setting up a complex and costly website translation project. Your websites will be personally translated by professional human translators. We have thousands of human translators across all languages ready to do the job for you. It's cost efficient because you can save up to 50% on average translation services and it can also save your time. With Globalize VersionSync, your translated sites get auto-magically sync with your original website. This solves all monitoring changes real time and you get to manage resulting translation-workflows.

    The app is totally free and you can get it here:

    I'd like you to give it a try yourself and you'll be amazed with this high-end technology. One site will be translated in less than a month with this globalize app.

    If you'd like us to walk you through the whole process, feel free to contact us through skype: exvohrm

    We are very eager to help you with your endeavor!

    Best regards,